Strategie

  1. Rekruteer zoveel mogelijk stoomreuzen of hoplieten omdat ze allebei de korte afstandslinie bezetten.
  2. Lange-afstandsvechters moeten van achter een Stadsmuur of van achter sterke grond troepen vechten zodat ze de tegenstander zijn korte afstandslinie kunnen aanvallen zonder zelf schade te lijden. (Gebruik Zwavel schutters, als je deze niet kunt maken, gebruik dan Boogschutters of Steenslingers).
  3. Onthoud, eenheden hebben een onderhoudskost, dus zorg voor zo veel mogelijk eenheden om je stad te verdedigen, maar niet teveel zodat je goud niet op geraakt.
  4. Koks en Dokters zijn zeer nuttig. Als je kunt, breng er dan een aantal van mee, zodat je een hoge moraal behoud en minder verliezen hebt. Maar, als je met Stoomreuzen vecht, kan je beter geen dokters gebruiken omdat zij deze niet kunnen genezen en ze enkel maar je onderhoudskost omhoog zullen halen.
  5. Zwaardvechters zijn de sleutel tot de overwinning in lange en grote gevechten, wie zonder komt te staan zal verliezen.
  6. Gyrocopters zijn de zwaardvechters in de lucht. Als je er genoeg hebt om alle gyrocopters van je tegenstander te vernietigen dan word je heerser over de lucht. Bombardiers kunnen dan een leger uitroeien. Zwaardvechters en Bombardiers kunnen honderden slachtoffers zaaien per ronde als ze geen tegenstand hebben.

 

 

Moraal

Moraal is één van de belangrijkste drijfkrachten van een gevecht, die invloed heeft op één van de drie mogelijke resultaten van het gevecht. Als een gevecht start, staat het moraal op 100% langs beide zijdes. Maar, gedurende het gevecht verminderd het moraal met min. 10% elke ronde, daardoor als er geen koks aanwezig zijn, kan een gevecht maximaal 10 rondes duren. Maar het moraal kan ook sneller dalen.

  • Je kan het moraalpercentage van de spelers die deelnemen aan het gevecht onderaan het gedetailleerde gevechtsrapport zien. Je kan ook zien waarom en hoeveel hun moraal gewijzigd is door met je muis over de percentages te bewegen.

Opmerkingen

  • Kok vermeerderd het moraal met 1% per ronde. Dus, als je 100 koks in een gevecht zend, zal het moraal steeds 100% blijven, wat de kans wegneemt dat je het gevecht zal verliezen op moraal. Maar door gevechtervaring en verschillende gevechtsrapporten van actieve spelers is het duidelijk dat 30-40 koks het effect hebben om het moraal op 100% te houden.
  • Als je een andere stad aanvalt of verdedigd, zullen je waves de koks delen (je hoeft niet met elke wave nieuwe koks inzenden). Maar, je leger zal zijn koks niet delen met andere spelers die langs dezelfde zijde vechten, zelfs als ze in je alliantie zitten, dus elke speler moet zijn eigen koks zenden om verlies van moraal tegen te gaan.

 

Het slagveld

De grootte van je Stadhuis bepaald de grootte van het slagveld. Met elke wijziging van slagveld, een groter aantal eenheden zullen er op kunnen vechten in één keer. De eenheden die niet op het slagveld passen zullen in de reserves komen te staan en niet deelnemen aan het gevecht totdat een andere eenheid gedood is en zij zijn plaats kunnen innemen. Als er niet genoeg Zware Infanterie (hoplieten & stoomreuzen) op de korte afstandslinie zijn en er geen andere Zware Infanterie is om hen te vervangen, zullen eenheden van de Lichte Infanterie en de Lange-Afstandsvechters hen vervangen, maar deze zullen veel sneller dood gaan dan de Zware Infanterie eenheden. Dit betekend dat als je de Lichte Infanterie en de Lange-Afstandsvechters hun taken wilt laten doen, je voldoende Zware Infanterie moet meenemen.

 

 

Goede gevechtsvoorbeelden

Breng genoeg Volledig geüpgraded Stoomreuzen of HoplietenZwaardvechtersZwavel schuttersMortieren en een aantal Ondersteunde eenheden om alle vakken op het slagveld op te vullen en wat reserves te hebben, zeker voor de Zwavel schutters die maar 3 rondes munitie hebben. De Zware Infanterie zal een goede verdediging maken, de Zwaardvechters zullen proberen de flanken in te nemen, wat succesvol zal zijn als je tegenstander geen Lichte Infanterie heeft, de Zwavel schutters zullen je tegenstander beschieten, de Ondersteunende eenheden zullen je troepen genezen en voeden en in de veronderstelling dat er geen Bombardiers zijn, zal je artillerie de Stadsmuur van je tegenstander vernietigen.

Tips

Als je een grote stad wil aanvallen waarbij je de korte aanvalslinie niet kunt vullen, maar je weet dat ze geen (of maar een beetje) troepen hebben daar, zend dan gewoon Lichte Infanterie en Zware Infanterie, om je Lange-Afstandsvechters en andere eenheden te beschermen. Als je geen andere opties hebt, kan je ook enkel Lichte en Zware Infanterie en Artillerie inzenden, als je tegenstander geen goede partij is, kan dat volstaan.

Opmerkingen

 

Garnizoenslimiet

Hoofdartikel: Garnizoenslimiet

De aanvallende speler zal misschien verplicht worden te vechten op het grootste slagveld, ongeacht de grootte van van het Stadhuis die aangevallen word. Dit gebeurt enkel als de verdedigende eenheden hun aantal hoger is dan de Garnizoenslimiet van de verdedigende stad. Dit heeft verschillende strategische verdedigingsvoordelen, om er een paar te noemen::

  • Het verassingselement dat de aanvaller verwacht in een bepaald slagveld te vechten zonder flanken en met een muur en tenslotte vecht hij op een open slagveld. Sommigen zullen hier niet op voorbereid zijn en zullen misschien geen flanken hebben meegestuurd in de eerste wave, wat zal resulteren in een slachtpartij van de aanvallende lange-afstandseenheden en artillerie.
  • Een aantal rondes vechten op een open veld zal de aanvaller zijn munitie snel doen dalen. Als er genoeg doden zijn gevallen langs de verdediger zijn zijde en het aantal verdedigers is minder dan de garnizoenslimiet, zal het gevecht verder gezet worden binnen de Stadsmuur. Dit betekend automatisch het verlies voor de aanvaller als zijn artillerie dan geen munitie meer heeft of nog wel wat munitie heeft, maar niet meer genoeg om de stadsmuur neer te halen.

1. Gevolg

  • Alle extra ondersteunende eenheden worden in reserve gezet.
  • De effecten van alle ondersteunende eenheden werken ook voor de reserve units.
  • Kan een ongelimiteerd aantal eenheden bevatten.
  • Het gevolg neemt niet deel aan het gevecht.

2. Bommenwerpers

  • Kan enkel eenheden uit de `bommenwerper` klasse bevatten.
  • De eenheden met de sterkste wapens worden eerst geplaatst.
  • Aanvalsvolgorde : Artillerie, Lange afstands linie, korte afstands linie, flanken.

3. Artillerie

  • Kan enkel eenheden bevatten van de `artillerie` klasse.
  • De eenheden met de sterkste wapens worden eerst geplaatst.
  • Aanvalsvolgorde : Front linie, flanken.

4. Lange afstands gevechtsrij

  • Kan enkel eenheden van de `lange afstands` klasse bevatten.
  • De eenheden met de sterkste wapens worden eerst geplaatst.
  • Aanvalsvolgorde : Korte afstands linie, flanken, lange afstands linie.

5. Korte afstandslinie

  • Is initieel enkel gevuld met eenheden uit de zware infanterie. Indien er geen zware infanterie beschikbaar is, zullen eenheden geplaatst worden in de volgende volgorde :
    • Lichte infanterie
    • lange afstands vechters die geen munitie meer hebben
  • De eenheden met de minste gezondheidspunten worden eerst geplaatst.
  • Aanvalsvolgorde : Front linie, lange afstands linie, artillerie, flanken.

6. Flanken

  • Kan enkel eenheden bevatten van de `lichte infanterie` klasse.
  • De eenheden met de minste gezondheidspunten worden eerst gepositioneerd.
  • Aanvals volgorde : Flanken, lange afstands linie, artillerie, korte afstands linie.

7. Luchtafweer

  • Kan enkel eenheden van de `luchtafweer` klasse bevatten.
  • De eenheden met de sterkste wapens worden eerst geplaatst.
  • Aanvalsvolgorde : luchtafweer, bommenwerpers.

8. Reserves

  • De reserve neemt alle eenheden die niet op het slagveld passen.

Vuur volgorde

Er kunnen tot zes formaties gevormd worden op het slagveld. De individuele formaties op het slagveld worden gevuld met troepen in deze volgorde:

  1. Luchtafweer
  2. Lucht
  3. Artillerie
  4. Lange afstandsvechters
  5. Korte afstandstroepen
  6. Flanken

De zelfde formaties vuren op hetzelfde moment aan beide zijden. De schietvolgorde van de verschillende formaties is de volgende: